Client ervaringen

Een paar weken geleden werd ik getroffen door de ziekte van Bell (aangezichtsverlamming).
Ik had hier nog nooit over gehoord (mogelijke oorzaken konden zijn: een sluimerend herpes virus, blootstelling aan wisselende temperatuur en minder weerstand).
Had een aantal dagen wat vage klachten en op een ochtend stond ik op met een scheve mond daarna ging het heel snel: mijn oog deed niet meer knipperen, mijn hele linker kant was verlamd.
De schrik zat er goed in en ik dacht dat ik een beroerte had gehad. De dokter concludeerde direct dat het de ziekte van Bell was en schreef mij 10 dagen prednison druppels en zalf voor.
Bij de KNO- arts geweest en door MRI scan gegaan en allerlei bloed onderzoeken gehad om ernstige dingen uit te sluiten. Scan was goed wel ontstekingswaarden wat verhoogd.
Het advies was: mime therapie…
De dokter vertelde wel als je snel herstelt heb je een hoop gewonnen; hoe langer de verlamming duurt des te minder heb je kans op volledige genezing, of het duurt erg lang.
Hoorde via via van Laura’s praktijk en besloot een afspraak met Laura te maken.
Ze ging me snel behandelen waarop ik de eerste tekens van genezing al kon zien , o wat was ik blij!
Ze heeft 6 behandelingen gedaan en telkens weer zag je verbetering.
Ik was ook ontzettend moe het hoort erbij Laura heeft het ook behandeld.
Nu 7 weken verder gaat het goed en zie je er niets meer van op een paar kleine haperingen na …..
Laura is een kundige vakvrouw, waar ik heel blij mee ben!
Bedankt, Angeli Plug

Angeli Plug (1955)

Nogmaals bedankt voor de bijzondere vooruitgang die ik heb geboekt. Al kreunend van de pijn in mijn rug, onderbuik en zij kwam ik bij je op de praktijk. Nu, na 1 week (3 behandelingen) gaat het beter en kan ik mijn dagelijkse werkzaamheden weer doen. Van de behandeling met de naalden heb ik niets gemerkt en ik was verbaasd dat het zo goed en snel hielp! Ook jouw houding als therapeut en als mens waren super en uiterst perfect. Zo ook de praktijk wat betreft hygiëne, sfeer en inrichting allemaal netjes, valt niets op aan te merken en ik beveel het van harte aan.
Met vriendelijke groet,
Elly (Rotterdam)

Mw. Verhelst (1935), Huisvrouw

Hallo Laura,
Ik had best erg eczeem.
Toen kwam ik bij jou.
En nu is het bijna helemaal weg.
Ik ben er erg blij mee.
Van Iris

Iris, meisje, 8 jaar

k heb Laura via het schoolplein leren kennen. Op een gegeven ogenblik zag zij aan mijn houding dat mijn rug en nek vast zaten. Ik had al een spuit in mijn “vaste” schouder van de arts gehad maar liep weer vast en wilde er niet nog een. Begreep dat het niet ten goede komt van je spieren. Laura heeft mij dus flink beetgepakt op haar behandeltafel. Pijnlijk (vooral omdat ik mee wil werken in plaats van loslaat) maar hierna was ik zo goed als van mijn klachten af.
Na een aantal maanden ook haar acupunctuur mogen ervaren. Beetje eng vond ik dit wel. Laura handelt echter zo rustig en geroutineerd dat je vertrouwt op een vakkundige behandeling en het hierdoor geruststelt. Ik kijk terug op fijne en inmiddels bekende behandelingen met groots effect.

Natalie van G, Fotografie & creative design (1972)

Mijn naam is Els van Dongen, shiatsu- en craniosacraaltherapeut.
Laura is mijn nicht en ik ben tijdens haar opleiding tot acupuncturist vaak maandelijks bij haar geweest voor een massage, iets wat ze heel goed kan. Tijdens die massages hadden we vaak gesprekken over klachten die we beiden op ons vakgebied tegen kwamen.
Wat me dan altijd weer op viel was het gemak waar mee zij verbanden legde tussen oorzaken en gevolgen. In de shiatsu leer je ook de acupunctuurpunten met elkaar te verbinden en te gebruiken en die leerde zij nu in haar acupunctuur opleiding. Laura is een prettig mens, masseert goed en krachtig, het is geen aaiwerk en als acupuncturiste vind ik haar heel goed. Ik stuur weleens mensen door als ik denk dat het met naaldjes sneller zal gaan en dat is altijd met goed en snel resultaat.
Ik wens Laura dan ook een mooie en lange carrière toe en ben er van overtuigd dat zij nog veel meer mensen zal kunnen helpen.

Els van Dongen, Craniosacraaltherapeut

Even ging alles mis in mijn leven, verdriet, tegenwerking op mijn werk en veel werkstress, een combinatie waardoor een burn-out dreigde.
Mijn vriendin, werkzaam in het onderwijs, koos met deze klachten voor de reguliere geneeskunde. Inmiddels zit zij zes maanden in de Ziektewet en zij is nog altijd niet de oude en werken zal voorlopig nog niet aan de orde zijn.
Zelf koos ik voor acupunctuur en mijn oog viel op een advertentie van de praktijk van Laura (Acupunctuur Hoeksche Waard in Oud-Beijerland) en ik besloot een afspraak te maken. Na een uitgebreid intakegesprek had ik gedurende een week of vijf wekelijks een behandeling met acupunctuur en al vrij snel werd herstel zichtbaar. Laura bracht mij weer volledig in balans en ook mijn fysieke klachten verdwenen na verloop van tijd. Ik had het gevoel eindelijk een plekje gevonden te hebben waar ik niet alleen als patiënt maar vooral als mens werd gehoord en waar ik in alle rust kon vertellen over mijn zorgen en angsten.
Laura is naast een geweldige vakvrouw ook een warme persoonlijkheid met veel aandacht voor jou als patiënt. Haar praktijk ervaar ik als een geweldige aanwinst voor de medische zorg binnen de Hoekse Waard.

Ank R. (1955), Cliëntmanager hulpverlening

Al meer dan 10 jaar liep ik met rugklachten, variërend van een stijve nek- tot een onderrug de compleet blokkeerde. De klachten waren continu aanwezig. Ik had verschillende remedies geprobeerd: fysiotherapie, chiropractor, sportschool, pijnstilling, maar de klachten waren nooit helemaal weg. En eigenlijk had ik de moed opgegeven, dit was wat het was.
Via via kwam ik bij Laura terecht. Niet met de illusie dat mijn klachten over zouden gaan, maar met de insteek dat mijn rugspieren wel wat ontspanning konden gebruiken door massage.
De sfeer in de praktijk van Laura is prettig, het is er verzorgd en ik voelde me gelijk op mijn gemak. Ook omdat ik merkte dat Laura enorm begaan is met haar vak. Toen ik vertelde van mijn klachten, stelde Laura voor om – als ik er open voor stond – naast massage toch ook acupunctuur te proberen. Eigenlijk doordat ik alles al geprobeerd had, had ik zoiets van ‘waarom niet’. Maar met het inzicht van nu, had ik veel eerder van deze behandeling willen weten. Na 4 acupunctuurbehandelingen was ik klachtenvrij en door een maandelijkse onderhoudsmassage blijft mijn rug ook gewoon soepel.

Esther, (1971)

Mijn naam is Bas Smits, ik heb mijn hele leven lang in de Import, Export en Groothandel van Aardappelen, groenten en fruit gezeten. Mijn directe omgeving heeft mij meerdere keren gewaarschuwd dat ik roofbouw pleegde op mijn lichaam en dat ik er aan onderdoor kon gaan als ik zo doorging.

In 2005 ben ik gestopt met mijn actieve carrière. In 2012 zat ik met mijn lichaam helemaal vast. Uiteindelijk ben ik in juli 2013 met Laura Craenen in contact gekomen. Zij heeft mij eerst behandeld met massage en later met acupunctuur en massage. Langzamerhand na ca. 6 maanden, is mijn lichaam weer op de rails gekomen. Ik ben vast van plan om met KiLife regelmatig verder te gaan, al is het enkel maar voor “onderhoud”. De bekwaamheid, nuchterheid en de persoon Laura Craenen spreken mij enorm aan. Ik zal daarom KiLife aan mijn netwerk toevoegen.

Bas Smits, man (1946)

Hallo,ik ben Kees de Vos.
Zes jaar geleden ben ik weer in de Hoeksche Waard komen wonen, na er 35 jaar weg te zijn geweest. Voor die tijd heb ik nooit last gehad van hoofdpijn, (niet dat het aan de Hoeksche Waard zou liggen) maar de laatste 3 jaar kreeg ik af en toe last van hoofdpijn. Het werd steeds erger en de laatste 2 jaar begon ik migraine te krijgen. Nou is een keertje migraine niet het ergste maar het ging van kwaad tot erger, het was zo heftig geworden dat de artsen ook niet meer wisten welke medicijnen ze moesten geven om het te stoppen. De Huisarts en de arts van de Huisartsenpost zijn zelfs een paar keer bij mij thuis geweest om een injectie te geven om mij maar rustig te krijgen. Van die medicatie was ik echt 3 tot 4 dagen helemaal uitgeteld en daarna moest ik ook weer herstellen van alle chemicaliën die ik binnen had gekregen. Dat was absoluut geen pretje.
Je sociale leven gaat op deze manier natuurlijk ook naar de knoppen, want ik kon door de regelmatige migraineaanvallen nergens meer naar toe. Ik moest regelmatig alles afzeggen, wat me enorm beperkte. Je raakt door zoiets echt in een isolement.
Totdat ik een tijdje geleden een flyer in de bus kreeg van Kilife. Ik dacht misschien is dat wat voor mij je weet het nooit…je probeert natuurlijk van alles om van die verschrikkelijke pijn af te komen.
Ik heb Laura gebeld voor een afspraak en kreeg eerst een intakegesprek en aansluitend de eerste behandeling. En nu ik een paar behandelingen met acupunctuur heb gehad begint het er toch echt op te lijken dat de migraine aan het verdwijnen is! Eneen paar keer kreeg ik tussen de behandelingen door nog een gevoel van :”het zou toch niet terugkomen?” Want dan begint het te zoemen in mijn hoofd, wat voorheen soms het begin van een migraine-aanval aankondigde. Maar waar ik eerst zware migraine medicatie moest gebruiken, trok het nu na een simpel paracetamolletje weg. Heerlijk is dat! De periodes van rust in mijn hoofd worden steeds langer, echt heerlijk om mee te maken. Ik ga weer van alles doen en krijg weer overal zin in.
We gaan nog een poosje door met de behandelingen, waarbij de periodes tussen de behandelingen nu steeds langer worden. Daardoor krijg je ook meer zelfvertrouwen dat de migraine weg zal blijven waardoor je als persoon ook weer veel lekkerder in je vel zit.
Ik ben zeker van plan om als ik beter ben regelmatig terug te komen ter preventie.

(Inmiddels zijn we een paar behandelingen -met langere tussenpozen tussen de consulten- verder en ontving ik de volgende update van Kees’ ervaring) :

Na de laatste behandelingen ben ik gelukkig ook weer gaan werken, iets wat ik eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden na de migraine. Wat is het heerlijk om geen migraine meer te hebben, zelfs geen hoofdpijn meer gehad. Echt geweldig om alles weer te kunnen doen wat het leven leuk maakt.
Ik kreeg enige tijd geleden ook ineen een vervelende huiduitslag. Ook daarmee ben ik naar Laura gegaan en dat is door de behandelingen zo goed als verdwenen. Nu maak ik nog af en toe een afspraak om alles op peil te houden, daar voel ik me kiplekker bij.
Wat ben ik blij dat ik KiLife destijds heb gevonden. Ik heb veel bewondering en respect voor wat mij is geboden. Laura, BEDANKT!

Kees de Vos, Man, 1956

Verleden jaar vond ik een flyer met informatie over KiLife. De kleur, informatie, duidelijk en niet zweverig, kortom alles trok mij enorm.
Omdat ik heel lang antidepressiva gebruikt had, leek mij dit een mooie oplossing.
Na een uitgebreide intake, werden mijn problemen in kaart gebracht.
En werd de behandeling gestart.
Nu na een aantal behandelingen wil ik op eigen benen staan en het zelf verder alleen proberen.
Acupunctuur is een wonderlijk proces. Voor mij is er een andere wereld opengegaan.

N. B., Vrouw, 63 jaar

Sinds een paar maanden had ik enorm veel last van een heftige lage rugpijn. Het begon met een overbelasting nadat ik me vertild had, maar het ging maar niet weg. Nadat er foto’s waren gemaakt werd geconstateerd dat er sprake was van slijtage en artrose. Na vergeefse bezoeken aan 2 fysiotherapeuten werd de pijn alleen maar erger en moest ik iedere dag een flinke dosis paracetamol gebruiken. Op aanraden van mijn zorgverzekeraar kwam ik terecht bij Kilife Natural Therapy. Tot mijn grote opluchting was er na de eerste behandeling al resultaat. Na een paar behandelingen is de pijn sterk verminderd, kan ik mij steeds beter bewegen en is het gebruik van paracetamol niet meer nodig. Ik ben erg enthousiast over de aanpak van behandelaar Laura en heb er alle vertrouwen in dat zij mij helemaal kan verlossen van die heftige pijn in mijn rug. Daarnaast word ik nu ook door haar behandeld voor mijn evenwichtsstoornissen en prikkelbare darm.
Mijn constatering is dat Laura een vakbekwaam persoon is die serieus en op een professionele wijze met haar vak bezig is. Ik beveel van harte KiLife bij iedereen aan.

Rob Kievit

Ik ben via een vriendin bij Laura terechtgekomen in de Coronatijd, waarin ik het heel zwaar had met paniekgevoelens en angstaanvallen en heel veel onrust en slapeloosheid. Ik wilde geen rustgevende medicatie, geen ‘pammetje’ van de dokter, maar gewoon weer mezelf zijn alleen wist ik niet hoe en ik was ten einde raad.
Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van acupunctuur, maar ik heb het maar gewoon over me heen laten komen en ik moet zeggen dat de behandelingen met de naaldjes ervoor zorgden dat ik meer rust en balans wist te vinden. Ik had geen hartkloppingen meer, ik ging weer beter slapen en het fjinste was: geen paniekaanvallen meer gehad!
Laura je was ook een luisterend oor en je kan zo lekker relativeren en met de nodige humor de dingen in perspectief zetten. Het gaat nu gelukkig veel beter, maar in die tijd was jij echt mijn reddingsboei! Ik vind dat je een hart van goud hebt en ik vind je een hele prettige behandelaar omdat je altijd interesse in mij toonde en in de mensen die dicht bij mij staan. Bij jou voel ik mij echt op mijn gemak. Ik sta nu weer sterk en energiek in het leven en ben weer mijn vrolijke zelf! Ik kijk met vertrouwen vooruit.
PS: ik wil geen review met foto, maar bedank je met de “kerstbal” die ik van jou kreeg toen ik het moeilijk had (Gelukkig is ons HART niet in “lockdown” deze kerst ;)) xxx

Syl, vrouw 28

Laura, bedankt voor het verhelpen van mijn migraine. Ik had al migraines sinds ik 14 was en na jouw behandelingen al een hele tijd niet meer.
Ik voel mij een nieuw mens.

Anoniem, vrouw 49 jaar

Laura bedankt voor het verhelpen van mijn hooikoorts en rookverslaving (andersom eigenlijk, eerst gestopt met roken, haha) en de leuke gesprekken!

Daan, 42 lentes waarvan zeker 20 met hooikoorts

Ik ervaar de behandelingen altijd als zeer effectief. Na een paar consulten ben ik meestal van mijn klachten af. Ik ben al behandeld voor: hoofdpijn, reumatische klachten en een keer toen ik spit had. Vaak val ik in slaap tijdens de behandeling.

R. Rijcks, (1952)

In mijn werk als verpleegkundige kreeg ik “de volle laag in de eerste golf”. Ik heb een jaar met long covid klachten gelopen (moe, spierpijn, wattenhoofd, NUL energie, echt niet normaal) voordat ik bij Laura terecht kwam. Dat was een jaar te lang en wat ben ik blij dat ik iemand tegen kwam die hetzelfde had meegemaak als ik en die al door Laura geholpen was. Het was ook niet in 2 behandelingen over, maar ik voelde me wel heel snel veel beter. Nu kan ik weer functioneren en ik ben ook alweer voorzichtig aan het werk. Het gaat echt veel beter door de acupunctuur behandelingen en de kruiden helpen ook.

Anoniem, Verpleegster