De praktijknaam
Qi of, op z’n Nederlands ‘Ki’ staat in het Chinees voor ‘vitale levensenergie’. Het is de energie die om ons heen is, die in alle dingen zit en door ons heen stroomt. Het is energie die uit balans kan zijn, en die gebruikt kan worden om terug in balans te brengen. Dat kan op vele manieren, daar hoef je niet ‘zweverig’ voor te zijn of te doen. Een oefening of goede massage verbeteren de conditie van je spieren en laten evengoed je ‘energie’ weer stromen. Een (heel krachtige) manier om de energie terug in balans te krijgen is met behulp van acupunctuur.
Welke behandelvorm je ook kiest, de naam KiLife d(r)aagt uit te werken aan je vitaliteit en levensenergie!
De praktijkruimte
De praktijkruimte is ingericht in een natuurlijke sfeer en heeft voor de massages een verwarmde massagetafel.
Alle ruimtes zijn gelijkvloers. Er zijn twee behandelkamers, een wachtruimte met comfortabele zitplaatsen en een rolstoeltoegankelijk toilet.
De therapeut
Laura Craenen is geboren en getogen in Rotterdam. Opgeleid aan de HTS, verschoof in haar 10-jarige carrière als Technisch bedrijfskundig ingenieur haar werkterrein steeds dichter naar haar interessegebied: ‘de mens achter de techniek’.
“Ik heb lange tijd een massagepraktijk gehad. Dit deed ik naast mijn werk als kwaliteitsmanager. Omdat ik steeds meer cliënten kreeg doorverwezen met ‘echte gezondheidsklachten’ werkte ik met mijn massages al vrij therapeutisch. Maar natuurlijk wel altijd binnen de grenzen van wat met massage mogelijk is. Toen die grenzen bereikt waren, ben ik mij verder gaan bekwamen.
Het mooie van acupunctuur vind ik dat het een natuurlijke geneeswijze is: het helpt het zelf-regulerend en zelf-genezend vermogen van het lichaam. Er is binnen de acupunctuur oog voor het grote geheel, het heeft aandacht voor lichaam, geest en leefwijze in onderlinge samenhang.
Met Rotterdamse ‘roots’ en een achtergrond in de techniek (HTS) spreekt ook het technische aspect van de acupunctuur mij erg aan. Het werkt en het klopt.
Ik heb een brede interesse en hou erg van studeren. Dat komt mooi uit, want Chinese Geneeskunde is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. Ik volg dan ook regelmatig en met veel plezier bijscholingen en specialisaties. Ik heb naast een opleiding in TCG óók een gedegen westers medische basisopleiding gevolgd. Die kennis deel ik ook weer graag: zelf ben ik als stage-begeleider betrokken bij het onderwijs aan acupunctuur-studenten. Daarnaast vind ik het belangrijk om met mijn collega’s ervaringen uit te wisselen. Dit doe ik o.a in een intervisie-groep en door contacten te leggen met therapeuten en artsen uit andere disciplines.”
De behoefte om cliënten breder te kunnen helpen is uiteindelijk bepalend geweest voor haar uiteindelijke keuze om acupunctuur te gaan praktiseren. Geboeid door het vak en gemotiveerd door de prachtige resultaten houdt zij zich inmiddels full-time bezig met acupunctuur en natuurlijke geneeswijzen.